Jordina Costa de Tell Fusta. Parlem d'addiccions a les tecnologies, la maternitat i la família
I aquesta és la conversa mantinguda amb el la Jordina de Tell Fusta.
“És molt important tornar a badar. Fer el badoc et dóna la possibilitat de connectar amb el món que t’envolta”
Hola Tell!
No. Soc la Jordina. Però no et preocupis, hi ha molta gent que des de fa anys em diu Txell
Disculpa
Tell és el nostre fill i també és un arbre, potser més conegut com a til·ler. En Tell ara a l’octubre farà 10 anys.
Ahh!!!!! D’aquí el nom @tellfusta … obvi!!! jajaja
Anem al tema, com ho porteu a casa el tema pantalles?
La veritat és que a casa no tenim tablet ni ordinador de taula, el meu mòbil no els hi deixo mai i en Carles de tant en tant. De maig a octubre treiem la tele…o sigui, que cuidem molt el tema de No pantalles a casa. A l’escola, hi ha part dels deures que els han de fer amb ordinador, aquest any, hem arribat a un acord amb l’escola i en Tell els fa allà mateix.
T’ha repercutit en les notes?
La veritat és que no. En Tell li agrada una mica de tot el què fa a l’escola i de fet, a vegades tenen temps lliure dins l’aula i poden fer el què ells volen. Penso que a les escoles hi ha d’haver un canvi referent a l’ús de les pantalles. A I4, en una classe oberta del nostre fill petit, la mestra per explicar un conte va posar youtube.
Quin és per tu el problema més gran relacionat amb les pantalles?
Quan observo com la gent camina pel carrer mirant avall, quan les taules dels restaurants estan dominades per pantalles enlloc de converses, em pregunto quin món estem creant per als nostres fills. És en aquests moments que reconec la necessitat urgent de reavaluar el nostre ús dels dispositius digitals i de prioritzar els moments de veritable connexió humana. El futur de les nostres relacions i de la nostra pròpia salut mental depèn de la nostra capacitat de trobar un equilibri entre la connectivitat virtual i la vida real, entre la dependència i la llibertat. És una tasca difícil, però una que val la pena abordar amb determinació i consciència.
Què et va portar a ESTIGUIS PER MI i ESPAIS LLIURES DE MÒBIL?
El moviment emergent de crear espais lliures de pantalles, em sembla molt interessant. Com he dit abans, no estic en contra de les pantalles, però si crec que s’han de respectar entorns com sales d’espera, restaurants, biblioteques i fins i tot, centres educatius, on l’ús de les pantalles estiguin controlats. Amb un cartell molt específic a l’Escola Bressol El Petit Montgrí on hi diu «Estigues per mi! Espai Lliure de Pantalles» es volen recuperar espais de conversa, de connexió, de joc, de crear vincles, de cantar cançons. Espais on poder descansar del món virtual, petits moments que ajuden a crear oportunitats de reconectar. I això ho vam tirar endavant de la mà de la Mònica, directora del Petit Montgrí
Las próximas conversaciones serán los sábados a las 18:00.
Las próximas invitadas son:
Sino quieres perderte ninguna de estas conversaciones te mandamos recordatorio vía mail. Deja tus datos directamente en la web www.adictosalmovil.es aquí o escríbeme un mail a adictosalmovil.info@gmail.com
¡¡Seguimos!!
No hay comentarios:
Contestaré lo antes posible.
Gracias por pasar.
.
.